Taşıyıcı Annelik Nasıl Olur
Bebek sahibi olmak her çift için aynı derecede kolay olmayabilir. Bunun pek çok farklı sebebi olduğu gibi bu sebeplere bağlı olarak farklı tedavi yöntemleri veya alternatifler de yaratılmıştır. Bebek sahibi olmak için taşıyıcı annelik söz konusu olduğunda herkesin aklında taşıyıcı annelik nasıl olur sorusu oluşur. Günümüzde her bilgiye erişim kolaylığı olduğu için internet üzerinden konu hakkında bilgi toplanabileceği gibi en ideal yöntem güvendiğiniz bir doktora veya kliniğe başvurmak olacaktır.
Taşıyıcı Anneliğe Neden İhtiyaç Duyulur?
Kadının yumurtası yeterli seviyededir ancak gebelik ve doğuma engel sağlık sorunları bulunabilir. Genç yaşta rahmi alınan kadın sayısı da azımsanmayacak seviyelerdedir. Yumurta donasyonu ve taşıyıcı anneliğin yasal olduğu ülkelerde işlem ve yaşanan süreç oldukça ciddi kurallar çerçevesinde tamamlanmaktadır. Taşıyıcı annelik nasıl olur sorusuna basit olarak şu şekilde cevap verilebilir. Kadından alınan yumurta hücresi, erkekten alınan sperm ile döllendirilir. Oluşan embriyo rahmi ilaçlarla hazırlanmış taşıyıcı anneye yerleştirilir. Sonraki süreç normal gebeliklerdeki gibi rutin kontrollerle devam eder.
Bazı çiftler istedikleri zaman kolay bir şekilde ve istedikleri sayıda bebek sahibi olabilirken, bazı çiftler bu konuda aynı derecede şanslı değildir. Tıp ve teknolojide yaşanan gelişmeler yumurta donasyonu ve taşıyıcı annelik alternatifinin uygulanmaya başlamasını sağlamıştır. Yumurta nakli veya diğer bir bilinene adı ile yumurta donasyonu, yumurta üretemeyen veya menopoza girmiş kadınların genç, sağlıklı, doğurgan başka bir kadının yumurtasının kendi eşinin spermi ile döllenmesi ile sonucunda embriyonun kadının rahmine yerleştirilmesi olarak açıklanabilir.
Tüp Bebek Yöntemi Niçin Uygulanır?
Klasik yöntemlerle gebe kalamayan kadınlarda uygulanan tüp bebek yönteminde günümüzde en ileri noktaya gelinmiştir. Bu yöntem erkek ve dişi döl hücrelerinin steril bir laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve ortaya çıkan embriyoların rahime sağlıklı bir şekilde yerleştirilmesi şeklinde uygulanır. Tüp bebek tedavi merkezlerinin ana amacı sağlıklı olarak dünyaya gelecek bebeğin ailesine kavuşturulmasıdır. Tüp bebek için gerekli sağlık koşulları oluşamıyorsa bu aile için taşıyıcı annelik nasıl olur sorusu gündeme gelir.
Tüp bebek veya taşıyıcı annelik yöntemi ile bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin dikkat edecekleri konu başlıkları arasında
- Kendilerini rahat ve güvenli hissedecekleri doktoru ve
- Tedavi merkezini doğru seçmiş olmaları sayılabilir.
Yaşanacak süreç maddi manevi pek çok zorlukla baş etmeyi gerektireceği için konusunda uzman olmuş merkezler aracılığıyla bu hizmetleri almak sonuca başarı ile ulaşabilmenin en önemli ayrıntısı olacaktır. Taşıyıcı annelik nasıl olur sorusunda en önemli ölçüt işlemin yapılacağı merkezin seçilme aşamasında gizlidir.
- Her ihtiyaca en üst seviyede cevap verebilen,
- Kalite standartlarını çalışma biçimi haline getiren,
- Dışarıdan görünen ve çiftlere yansıyan kalitesinin yanında bilimsel olarak da en yeni yöntemleri takip eden,
- Konusunda uzman bir kadroya sahip olan kurumlar taşıyıcı annelik ve yumurta donasyonu işlemlerinde tercih edilebilir.