Tüp Bebek Merkezleri Tavsiye
İlerleyen teknoloji doğrultusun da, tıp alanın da, muazzam sonuçlar veren uygulamalar yapılmaktadır. Bilhassa bebek sahibi olmak isteyip olamayan aileler kendilerine verilen tüp bebek merkezleri tavsiyelerine göre çözüm aramaktadırlar. Her aile çocuk sahibi olmak ister, bazen bilinmeyen nedenlerden, bazen de, kısırlık nedeniyle bebek sahibi olamayan aileler oldukça fazla sayıdadır. Evlat edinmeyi en uç nokta, seçenek gören aileler önlerine çıkan her ihtimali değerlendirmek isterler.
Bir umuttur düşüncesiyle, tüp bebek merkezleri tavsiyelerini değerlendiren aileler fiziksel imkanları doğrultusun da, aşılama ya da tüp bebek yöntemi uygulaması yaptırmaktadırlar. Rahimi olmayan, ya da bazı nedenlerden dolayı yumurta hücrelerini kaybetmiş kadınlar tüp bebek ya da aşılama yöntemine uygun değildir. Dünyaları kararan aileler şimdiler de, umudu Gürcistan’ da yasallaşan yumurta donasyonu ve taşıyıcı annelik tedavi yöntemlerin de, aramaktadırlar.
Taşıyıcı Annelik Uygulamasından Kimler Yararlanabilir?
Taşıyıcı annelik kavramı çoğu ülke de oturmamıştır. Gürcistan’ da yasallaşan taşıyıcı annelik tedavi yöntemi, ülkelerin de, yasak olduğu için bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin gözdesi konumundadır. Tüp bebek merkezleri tavsiyelerin de, Gürcistan şimdiler de, komşu ülkelerinin ilk adresi durumundadır. Taşıyıcı annelik uygulamasın’ dan, rahimi olmayan, bebek taşımayı rahimi kaldıramayacak olanlar, arka arkaya yaptığı düşükler sebebiyle hamile kalamayan kadınlar bu uygulamadan faydalanabilirler. Taşıyıcı annelik tedavi yöntemiyle bebek sahibi olmak isteyen aileler de, bebeği taşıyacak taşıyıcı anne de, yasal prosedüre uymakla mükelleftir. Ödeme uygulaması da, bu prosedürün bir parçasıdır.
Yumurta Donasyonu İle Kimler Çocuk Sahibi Olabilir?
Tüp bebek merkezleri tavsiyelerin de, embriyo donasyonun da, yaptıkları dünya standartlarında ki, tedavi yöntemleriyle Gürcistan gelmektedir. Bu iki ülke de, yasal olan yumurta nakli işlemi ailelerin bebek sahibi olmaları yolunda büyük bir umut kapısı durumundadır.
Yumurta donasyonu yani yumurta nakli ile kaliteli yumurta hücresi olmayanlar, kanser gibi hastalıkların tedavi aşamasında ki, ışın tedavisi sebebiyle yumurta hücrelerini kaybedenler, erken menopoza girenler faydalanabilirler. Anne olmayı çok arzu eden ama olamayan bir kadın, eşinin spermleri ile yumurta bağışını yapan donör’ ün yumurtalarının klinik ortam da, birleştirilerek döllenmesi sonucu, embriyonun anne olmak isteyen kadına transferiyle gerçekleştirilen tedavi yöntemidir.
Başarı sonucu oldukça yüksektir. Gürcistan yapılan uygulamalar neticesin de, aileler rahatlıkla bebek sahibi olmuşlardır. Embriyo nakli işleminden önce yumurta bağışı yapan donör’ ün yumurtayı büyütme işlemine başlandığı anda, anne olmak isteyen ve bebeği taşıyacak olan kadının rahim duvarının kalınlaştırılması işlemi için östrojen tedavisine başlatılır. Uygun zaman da, babadan alınan spermler ve donör’ den alınan yumurtalar uygun ortamda döllendirilerek, anne adayına transfer edilir. Transfer işleminden 12 gün sonra hamilelik testi anne adayına yapılır.